Gemeentebelangen Oldambt stelt dat B en W zich bij rechtszaak over biomassa-installaties onttrekken aan informatieplicht

Fractievoorzitter Ger Klein van Gemeentebelangen Oldambt. Foto: Eigen foto

Gemeentebelangen Oldambt stelt dat B en W de gemeenteraad ten onrechte niet heeft betrokken bij de rechtszaak over twee biomassa-installaties in Winschoten en FInsterwolde.
Lees meer over
Oldambt

Energy Outsourcing Solutions BV (EOS), de eigenaar van de biomassa-installaties, is een civiele procedure tegen de gemeente Oldambt gestart. In deze procedure moet duidelijk worden of de gemeente Oldambt de installaties terecht heeft stilgelegd en het contract met de eigenaar van deze installaties heeft opgezegd.

Burgemeester en wethouders van Oldambt hebben aangegeven geen stukken over de kwestie aan de gemeenteraad te verstrekken. Volgens hen geldt een ‘ongeschreven regel’ op basis waarvan geen stukken worden verstrekt die onder de rechter zijn.

Informatieplicht tegenover gemeenteraad

Het college handelt hiermee in strijd met de informatieplicht die het tegenover de gemeenteraad, stelt fractievoorzitter Ger Klein van Gemeentebelangen Oldambt in een persbericht. ‘En hoe kunnen we onze controlerende taak uitoefenen als we de stukken niet te zien krijgen? Het is trouwens niet de eerste keer dat het college weigert stukken te verstrekken. Met de bouwput in Finsterwolde was het net zo. Het wordt tijd dat aan die weigerachtige houding van het college een einde komt.’

Gemeentebelangen Oldambt heeft raadsvragen over de kwestie gesteld en heeft B en W verzocht om de stukken alsnog naar te raad te sturen.

Nieuws

Meest gelezen

menu