Gemeentebelangen Oldambt stelt raadsvragen over Gea Blik uit Winschoten. Zij zit sinds ze haar enkel brak opgesloten in een bergruimte

Gemeentebelangen Oldambt heeft raadsvragen gesteld over woonsituatie van Gea Blik (73)uit Winschoten. Sinds dzij half juli haar enkel brak, verblijft ze in in een kantoorruimte op de begane grond van het appartementencomplex waar ze woont. Met slechts een piepklein toilet en dito wasbak.

Gea Blik (73) slaapt sinds haar gebroken enkel in een opslagruimte onder haar appartement. Ze heeft zich al drie weken niet kunnen douchen.

Gea Blik (73) slaapt sinds haar gebroken enkel in een opslagruimte onder haar appartement. Ze heeft zich al drie weken niet kunnen douchen. Foto: DVHN

In een artikel in geeft Blik aan dat de gemeente Oldambt zich niet bereid toonde tijdelijk een traplift te plaatsen. Gemeentebelangen wil van B en W weten of dit inderdaad het geval is en, zo ja, waarom dat zo is.

Daarnaast vraagt ze of B en W en eventueel andere (hulpverlenende) instanties bereid zijn zich tot het uiterste in te spannen om een passende oplossing te vinden.

Ze stelt daarbij nadrukkelijk geen genoegen te nemen met het antwoord ‘over individuele gevallen kunnen wij geen uitlatingen doen’.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt
menu