GroenLinks informeert naar de bereidheid van de provincie om het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda financieel te steunen

De entree van het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda. Foto: OZG

De GroenLinks-fractie in Provinciale Staten van Groningen maakt zich naar aanleiding van berichten in de media zorgen over de toekomst van het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda. Ze wil van Gedeputeerde Staten weten of de provincie in het uiterste geval bereid is het ziekenhuis financiële steun te bieden.

Deze week werd duidelijk dat het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) volgens accountantsbureaus financieel zo slecht presteert dat het voortbestaan op het spel staat.

RTV Noord meldde dat het ziekenhuis dit jaar 3,6 miljoen euro moet bezuinigen en in de jaren daarna nog eens 6,5 miljoen euro.

Omvallen OZG voorkomen

De Statenfractie van GroenLinks wil dat alles in het werk gesteld wordt om het omvallen van het OZG, die volgens haar een ‘cruciale en onmisbare rol’ in de provincie vervult, te voorkomen. Ze stelt dat eventuele bezuinigingen op geen enkele wijze van invloed mogen zijn op het zorgaanbod van het ziekenhuis. Bovendien, vind ze, mag de spoedhulp onder geen beding verdwijnen.

Ze heeft Gedeputeerde Staten daarom schriftelijk gevraagd naar de rol van de provincie, zelf een van de kredietverstrekkers van het ziekenhuis. Ze wil weten of de provincie bereid is om de voorwaarden aan deze lening (à 10 miljoen euro), wanneer nodig, te versoepelen of zelfs, in een uiterste noodsituatie, bereid is financiële steun te geven om het ziekenhuis te behouden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt
menu