Hapje eten net over de grens is voor de Nederlander verleden tijd (2G-plusmaatregel gaat een stap te ver)

De tafels in Gasthaus Kocks-Geers in Haren-Rütenbrock zijn gedekt. Eigen foto

Terwijl in Nederland de restaurants vanwege de aangescherpte coronamaatregelen om vijf uur moeten sluiten, kan pal over de grens na dit tijdstip nog wel een hapje buiten de deur worden gegeten. In de praktijk wordt dit echter niet gedaan. Debet hieraan is de 2G plus-regeling, die sinds vorige week in Duitsland van kracht is.
Lees meer over
Oldambt

Bistro-Pizzeria Sipan in Weener heeft vanwege de aangescherpte coronaregels de zaak zelfs helemaal gesloten. Het kan simpelweg niet meer uit. Voordat de regel van kracht was, kreeg het restaurant behoorlijk veel Nederlanders over de vloer.

Het populaire Pizza-Stübchen even verderop heeft eveneens besloten de deuren te sluiten. Haddi Hallo laat namens dit Grieks restaurant weten: „De Nederlander die beschikt over een QR-code is niet bereid om zich ook nog eens te laten testen om vervolgens een hapje te gaan eten. Vaak beslissen gasten op de dag zelf of ze naar een restaurant gaan. Nu moet je dit van te voren plannen, en dat werkt niet.”

Hallo kreeg de eerste paar dagen nog wel enkele Duitse gasten over de vloer, maar heeft toch besloten de zaak dicht te doen. „Van die paar mensen die hier op een avond komen eten kunnen we niet openblijven. Daarom hebben we besloten dat men alleen nog maar eten bij ons kan afhalen.”

Sinds vorige week blijven de Nederlanders weg

Gasthaus Kocks-Geers in Haren-Rütenbrock had tot vorige week regelmatig Nederlandse gasten over de vloer. „Sinds vorig week blijven de Nederlanders echter massaal weg”, zegt eigenaar Alexander Ahrens. „We blijven nog wel open voor onze Duitse gasten, die wel bereid zijn om naast hun QR-code een negatieve coronatest te tonen. Nederlanders komen echter niet meer.”

Ahrens heeft nog niet overwogen zijn zaak ook dicht te doen. „Op dit moment, met het aantal gasten dat we over de vloer krijgen, is het nog rendabel, al houdt het niet over. En ja, we missen onze buren aus Holland .”

Nieuws

menu