Hessels Zeefbanden, Meinardi en Slagerij Hofman in de race voor Ondernemersprijs Oost-Groningen

De Gouden Toekomst. Wie wordt de opvolger van Interwinn Groep? Foto: Ondernemerskring Oost-Groningen

De finalisten voor de Ondernemersprijs Oost-Groningen, een initiatief van Ondernemerskring Oost-Groningen en de gemeente Oldambt, zijn bekend: Hessels Zeefbanden (Heiligerlee), Meinardi (Winschoten) en Slagerij Hofman (Winschoten).
Lees meer over
Oldambt

De uitreiking van de prijs vindt donderdagavond 19 mei plaats in De Klinker in Winschoten. Het doel van de tweejaarlijkse prijs is het stimuleren van de regionale bedrijvigheid.

Hessels Zeefbanden is al jaren toonaangevend op het gebied van zeefbanden. Zij worden hoofdzakelijk toegepast in de land- en tuinbouw, maar vinden ook hun weg in de visserij en in de industrie.

Bij Meinardi, met naast Winschoten ook een winkel in Noordbroek, kunnen klanten onder meer terecht voor brood en gebak, verse maaltijden, groente- en fruit, eigengemaakte sappen, jams en chutneys, streekproducten, cadeaupakketten. De familie Meinardi is met haar aardbeien en asperges al jaren een begrip in Noord(oost)-Groningen.

De slagers van Hofman hebben ouderwetse liefde voor hun vak. Zij werken nog volgens traditionele receptuur. André Hofman zag al vroeg kansen voor het online verkopen van de échte Groninger droge worst via ofjeworstlust.eu. Slagerij Hofman heeft vier vestigingen in Oost-Groningen: Hoogezand, Veendam en twee in Winschoten.

Aantal criteria

De jury van de Ondernemersprijs hanteert een aantal criteria voor de selectie van de finalisten, namelijk: Ondernemerschap, Maatschappij & omgeving, Innovatie & onderscheid, en Economie & werkgelegenheid.

De Gouden Toekomst

Aan de Ondernemersprijs is de award ‘De Gouden Toekomst’ verbonden. Dit bronzen kunstwerk is speciaal voor de Ondernemersprijs Oost-Groningen ontworpen door kunstenares Erlinde Stephanus.

Interwinn Groep werd tot winnaar uitgeroepen van de Ondernemersprijs Oost-Groningen 2020.

Nieuws

menu