Hilda Zuur uit Heiligerlee zet crowdfunding op voor rolstoelbus voor haar kleindochter Ilvy

Ilvy Winkel (2,5 jaar) heeft een zeldzame vorm van epilepsie. Eigen foto

Ilvy Winkel (2,5 jaar) is de kleindochter van Hilda Zuur en heeft een zeldzame vorm van epilepsie. Het meisje is daadoor geheel afhankelijk van haar ouders. Met een speciale rolstoelbus hoeft Ilvy minder gedragen te worden, wat haar meer rust geeft en het gezin meer bewegingsvrijheid. Oma Hilda Zuur heeft daarom een crowdfunding opgezet via het GoFundmMe-platfrom om deze rolstoelbus te realiseren.
Lees meer over
Oldambt

Ilvy was slecht 8 weken oud toen zij haar eerste stuipen kreeg. Na enkele ziekenhuisopnames constateerden de artsen dat het meisje een zeer zeldzame vorm van epilepsie heeft. Hierdoor blijft het onduidelijk wat Ilvy wel en niet in de toekomst zou kunnen en wat haar levensverwachting is.

Het meisje is nu 2,5 jaar oud, maar door haar ernstige epilepsie blijft haar ontwikkeling achter. De dagen van Ilvy zijn dan ook erg wisselend en variëren van tientallen aanvallen per dag naar af en toe een betere dag. Het gezin leeft per dag en durft niet naar de toekomst te kijken of te denken. De moeder van Ilvy: „We worden constant heen en weer gegooid tussen hoop - als ze een goede dag zonder aanvallen heeft of een klein ministapje in haar ontwikkeling doet- en vrees, over de toekomst van ons gezin.”

Tillen wordt steeds meer een uitdaging

Ilvy wordt steeds zwaarder en haar tillen wordt daardoor steeds meer een uitdaging. Daarnaast is het voor Ilvy belangrijk om zo min mogelijk getild verplaatst te moeten worden. In een rolstoelbus kan Ilvy in haar buggy en straks in een rolstoel worden vervoerd, wat haar meer rust geeft en waardoor het gezin er gemakkelijker samen op uit kan.

In totaal is er 40.000 euro nodig. Bekijk hier de campagne: https://gf.me/v/c/krzm/rolstoelbus-voor-ilvy .

Nieuws

menu