Hoofdmacht v.v. Veelerveen heeft titel binnen handbereik. Trainer Boelo Dekker: 'Spelers en staf hebben al snipperdagen opgenomen'

Boelo Dekker: 'Ik heb de jongens meegegeven dat ze gewoon hun ding moeten doen' Eigen foto

De hoofdmacht van v.v. Veelerveen kan vanavond, donderdag, historie schrijven. Bij winst in ‘eigen huis’ op naaste belager THOS uit Beerta is het kampioenschap binnen. Trainer Boelo Dekker heeft alle vertrouwen in een goed resultaat. „Zowel de speler als de staf hebben voor vrijdag en maandag een snipperdag opgenomen, ha, ha.”
Lees meer over
Oldambt

Veelerveen heeft tot nu toe alle 18 competitiewedstrijden in de vijfde klasse C zondag in winst omgezet. THOS volgt op 10 punten en WEO op 13, maar de Woldendorpers hebben een wedstrijd minder gespeeld. Bij winst op de Beertsters kan de boerenkar van stal worden gehaald. Ook een gelijkspel zou voldoende kunnen zijn als WEO, dat vanavond op bezoek gaat bij DWZ, niet tot winst komt.

Niet verwacht

Dekker is verrast door de prestaties van zijn ploeg. „Ik had niet verwacht dat we bovenaan zouden staan, en al helemaal niet dat we tot nu toe alle competitiewedstrijden hadden gewonnen. De doelstelling was om bij de beste drie of vier te eindigen en een periodetitel mee te pikken. Dit is uniek. Als we vanavond de titel pakken dan zijn we, vermoed ik, in het Noorden het eerste standaardteam bij de amateurs dat dit voor elkaar heeft gekregen.”

Een van de sterke punten van het team is het scorend vermogen. Met Jelle Oost, die er al 23 in heeft liggen, Jeffry van de Veen (16 treffers) en Yannick Kruizinga (14 doelpunten) beschikt Dekker over drie spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. „Er zit sowieso veel scorend vermogen in de ploeg. Alleen de beide backs hebben dit seizoen nog niet gescoord, de rest van het team heeft al een paar goaltjes meegepikt.”

Verder roemt Dekker de saamhorigheid binnen de ploeg. „Ook buiten het veld gaan de jongens goed met elkaar om. Een aantal gaat bijvoorbeeld regelmatig met elkaar op stap.”

Voldoende rek in de selectie

Wat opvalt is dat er qua leeftijden nog voldoende rek in de selectie zit. „Klopt, mijn zoon Gijs is met zijn 17 jaar de jongste, verder zitten er veel begin-twintigers in de selectie en een paar meer ervaren spelers, maar die moeten ook nog dertig worden. Met deze selectie kan Veelerveen nog een paar seizoenen vooruit. Bovendien kloppen er drie, vier jeugdspelers op de deur.”

Geen druk

Hoewel Veelerveen vanavond dus de titel binnen kan halen, legt Dekker er geen druk op. „Nee, integendeel. Ik heb de jongens meegegeven dat ze vooral hun ding moeten doen en dat ze moeten genieten. Lukt het vanavond niet dan moet het zondag tegen Oldambtster Boys gebeuren. Voor de zekerheid hebben de complete spelersgroep en de staf alvast voor vrijdag en maandag een snipperdag opgenomen, ha, ha.”

De wedstrijd Veelerveen tegen THOS op het sportpark aan de Veelerveensterweg 28A begint om 19.30 uur. De ‘heenwedstrijd’ in Beerta werd door de geel-zwarten gewonnen met 0-1 door een treffer van Jelle Oost.

Nieuws

menu