Huurdersorganisatie Oldambt roept Acantus op jaarlijkse huurverhoging uit te stellen

Foto: Pixabay

Huurdersorganisatie Oldambt (HOO) roept woningcorporatie Acantus op jaarlijkse huurverhoging uit te stellen. De huurdersorganisatie noemt het niet verantwoord en sociaal ongewenst de woonlasten in coronatijden te verhogen.
Lees meer over
Oldambt

De huur van sociale-huurwoningen mag vanaf 1 juli maximaal 5,1 tot 6,6 procent verhoogd worden. HOO-voorzitter Sebo Bakker doet echter een dringend beroep op Acantus hiervan af te zien.

‘Veel mensen met tijdelijke banen en zzp’ers raken hun werk kwijt, waardoor zij er in inkomen op achteruit gaan’, stelt Bakker in een persbericht. ‘De schuldenlast zal bij veel mensen toenemen.’

‘Bevolking betaalt het gelag’

Overigens zijn minister Stientje van Veldhoven van Milieu en Wonen en de verhuurdersorganisaties en brancheverenigingen het erover eens dat door de coronacrisis niemand op straat moet belanden. Daarom hebben ze afgesproken nu geen huisuitzettingen te doen.

Dit stelt Bakker geenszins gerust. ‘Wat gebeurt er na de crisis?’, schrijft hij. ‘Dat kunnen we wel raden: de bevolking betaalt het gelag en huisuitzettingen en in beslagnames zullen toenemen.’

Nieuws

Meest gelezen

menu