Inwoners en bezoekers van centrum Winschoten kunnen door voorbereidingen voor bouw nieuw gemeentehuis een dag niet parkeren achter HEMA

Ontwerp van het nieuwe Oldambtster gemeentehuis in Winschoten. Eigen beeld naar een ontwerp van DP6 architectenstudio Delft

Bezoekers en inwoners van het centrum van Winschoten kunnen maandag 31 januari niet parkeren op het terrein achter de HEMA. Er vinden die dag voorbereidingen plaats voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis, dat op die locatie moet verrijzen.
Lees meer over
Oldambt

Specialisten gaan namelijk de grond sonderen. Dit betekent dat er met een speciale installatie in de bodem wordt geboord om te kijken wat de samenstelling van de grond is. Zo kan worden bepaald welke bouwtechniek het beste kan worden toegepast bij de bouw van het nieuwe gemeentehuis.

In november 2021 was het terrein ook al een dag afgesloten vanwege sonderingen. Toen vond dat plaats op een ander deel van de locatie. Alternatieve plekken om de auto neer te zetten zijn het parkeerterrein Liefkenshoek, de parkeergarage bij ’t Rond en het parkeerterrein aan de Mr. D.U. Stikkerlaan bij het voormalig ziekenhuis.

Nieuws

menu