Jan Siegers is ruim vier jaar lid van de Cliëntenraad van het Ommelander Ziekenhuis ('Aandacht voor de persoon in plaats van de kwaal')

Jan Siegers: 'We merken dat het belangrijk is om binnen het ziekenhuis voortdurend het belang van de patiënt te benadrukken en te bewaken'.

Jan Siegers: 'We merken dat het belangrijk is om binnen het ziekenhuis voortdurend het belang van de patiënt te benadrukken en te bewaken'. Foto: Marcel Lameijer

Jan Siegers, gepensioneerd Arbeids- & Organisatiedeskundige en Psychotherapeut, is lid van de Cliëntenraad van het Ommelander Ziekenhuis. Hij doet dit werk al ruim vier jaar met veel plezier. Jan vertelt graag over wat de Cliëntenraad doet en wat hij zo mooi vindt aan deze rol.
Lees meer over
Oldambt

“Als Cliëntenraad behartigen wij de belangen van de cliënten. We doen dit vanuit het oogpunt van de patiënt. Dit houdt in dat we altijd kijken of de belangen van de patiënt centraal staan”, legt Jan uit. De Cliëntenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de Raad van Bestuur van het Ommelander Ziekenhuis. Zo heeft de cliëntenraad inspraak op het beleid van het ziekenhuis. “We zijn voortdurend alert op wat er mogelijk leeft bij de patiënten. We vertegenwoordigen de patiënten niet, maar we behartigen de belangen”, licht Jan toe. “Vanwege het vertrek van een aantal leden komen er binnenkort een aantal vacatures in onze raad”, voegt Jan daarnaast toe.

Persoonsgerichte zorg

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's