Judith Groot Zevert werkt als geestelijk verzorger in het Ommelander Ziekenhuis: 'Aandacht voor de mens achter de aandoening'

Judith Groot Zevert: 'Een ziekenhuisopname kan veel voor iemand doen'

Judith Groot Zevert: 'Een ziekenhuisopname kan veel voor iemand doen' Foto: Marcel Lameijer

Judith Groot Zevert werkt sinds begin dit jaar als geestelijk verzorger in het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. Ze is er niet alleen voor de patiënten, maar ook voor de medewerkers van het ziekenhuis. De functie geestelijk verzorger is veelzijdig en de dynamiek van een ziekenhuis spreekt Judith erg aan. Wat doet een geestelijk verzorger?
Lees meer over
Oldambt

Het begrip geestelijk verzorger zorgt nog wel eens voor verwarring. Dat komt omdat de functie erg is veranderd in de laatste decennia. In haar rol als geestelijk verzorger geeft Judith zingeving en levensvragen een plek in het ziekenhuis. “Zingeving heeft te maken met betekenis in het leven en wat daarbij op je pad komt. Voelt iemand zich van betekenis of juist niet, wat is van grote betekenis of wat heeft aan betekenis verloren in de omgang met ziekte? Voor de een is die betekenis religieus ingekleurd, maar voor de ander niet. Als geestelijk verzorger ben ik er voor iedereen, ongeacht iemands achtergrond of levensovertuiging.”

Luisteren naar wat de situatie voor iemand betekent

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's