K6 Tegen Kanker houdt fietstocht ter nagedachtenis aan Theo Kaput uit Vriescheloo

Stichting K6 Tegen Kanker. Eigen foto

Stichting K6 Tegen Kanker houdt zondag 1 mei een fietstocht ter nagedachtenis aan Theo Kaput uit Vriescheloo, die begin vorig jaar overleed aan ALS, een progressieve ziekte van de zenuwcellen waarbij de spieren geleidelijk aan uitvallen. Voor Stichting ALS op de weg wil K6 een duofiets aanschaffen.
Lees meer over
Oldambt

Sinds 2016 heeft Stichting K6 Tegen Kanker al meer dan 60.000 euro opgehaald voor diverse goede doelen. De ingezamelde gelden worden niet sec als bedrag overhandigd, maar er wordt gekeken welke spullen er nodig zijn.

Theo, (schoon)vader van drie van de bestuursleden van K6, was vooral bekend als loonwerker. In het familiebedrijf ‘Loonbedrijf Kaput’ was hij altijd in de weer. De route van 50 kilometer - gepijld, maarde deelnemers krijgen ook een routebeschrijving of een GPX–route mee - start vanaf de Industrieweg in Vriescheloo. De deelnemers gaan langs de akkers waar Loonbedrijf Kaput actief was, zodat de deelnemers in gedachten worden meegenomen naar de plekken waar Theo actief was.

De stichting is al goed op weg

Margriet Kaput, secretaris K6 en dochter Theo: ”We willen geld inzamelen om zo’n duofiets aan te kunnen schaffen. En wie weet, als er veel geld binnenkomt, misschien wel twee.” De stichting is al goed op weg. „We hebben al enkele acties gehad, waaronder een benefietconcert. Het was in coronatijd erg lastig om iets te organiseren, maar we hebben alweer zo’n 4000 euro binnen. “

Alle deelnemers krijgen iets mee voor onderweg en bij terugkomst hebben vrijwilligers de koffie en appeltaart klaarstaan. Margriet: “Er hebben zich al zo’n 50 mensen aangemeld. We hopen dat er ongeveer 100 komen. Dat zou fantastisch zijn.”

Meer informatie

Gestart wordt op 1 mei tussen 9.00 en 10.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro (alleen bij voorinschrijving via k6tegenkanker@gmail.com ). Meer informatie op www.k6tegenkanker.nl .

Nieuws

menu