Leegstaand pand Rabobank in Scheemda in beeld voor opvang Oekraïners

Naast het City Hotel en Hotel Victoria (beide in Winschoten) moet de voormalige Rabobank in Scheemda de derde locatie in de gemeente Oldambt worden waar Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. Foto: Archief DvhN

Het leegstaande pand van de Rabobank aan de Stationsstraat in Scheemda is in beeld als opvanglocatie voor gevluchte Oekraïners. Omwonenden zijn per brief op de hoogte gebracht van dit voornemen. Zij worden tijdens een informatiebijeenkomst bijgepraat over de plannen.
Lees meer over
Oldambt

De gemeente Oldambt gaat op 12 en 16 mei in gesprek met de raad, omwonenden en andere direct betrokkenen over de beoogde nieuwe opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt: “Naast de opvang in twee hotels in Winschoten, blijven we verder kijken naar opvangmogelijkheden voor Oekraïense vluchtelingen. Huis en haard moeten verlaten en vluchten voor oorlog, is vreselijk. Deze mensen hebben onze hulp nodig. Bovendien is onze opdracht om in de regio 2.000 opvangplekken te realiseren, nog niet voltooid.”

In het pand zou plaats zijn voor vijftig Oekraïense vluchtelingen.

Omwonenden die geen brief hebben ontvangen voor de informatiebijeenkomst, maar wel aanwezig willen zijn kunnen contact opnemen met de gemeente via info@gemeente-oldambt.nl (onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer) of via 0597-482000.

Nieuws

menu