Marjet Bos (67) uit Oldambt bekroond voor inzet voor LHTBI-ouderen: Mrs Senior Pride 2019

Mrs. en Mr. Senior Pride 2019 met links Marjet Bos uit Oldambt. Foto: ANBO

Marjet Bos (67) uit Oldambt is dinsdagmiddag verkozen tot de Mrs Senior Pride 2019. De verkiezing is georganiseerd door Roze 50+, tijdens de Nationale Roze Ouderendag.
Lees meer over
Oldambt

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen): ,,We reiken deze onderscheiding uit aan mensen die, meestal op de achtergrond, veel betekenen voor de LHBTI-ers in het algemeen en voor LHBTI-ouderen in het bijzonder. Ik ben bijzonder trots op deze mensen, zij zetten zich al jaren belangeloos in voor anderen!”

Bos werkte 25 jaar als beleidsmedewerker op verschillende ministeries in Den Haag. Daarna is ze omgeschoold tot humanistisch geestelijk verzorger, zodat ze kon doen wat ze het liefste wilde: met mensen werken. Toen ze in 2015 met pensioen ging, heeft ze zich volop ingezet voor de Roze 50+ beweging.

'Bewustwordingsproces op gang gebracht'

Ze organiseert de maandelijkse ontmoetingsdagen, stond aan de wieg van het zondagmiddag café en zorgde ervoor dat roze ouderen meer zichtbaar werden. Onder meer door de introductie van het regenboogzebrapad en de gemeentelijke LHBT-beleidsnota in haar woonplaats.

Manon Linschoten van belangenorganisatie COC Nederland: ,,Marjet bouwde vanuit het niets aan een LHBTI-gemeenschap van mensen die elkaar weten te vinden, gezelligheid en steun van elkaar krijgen en van waaruit wordt gewerkt aan acceptatie in de meest brede zin van het woord. Zij heeft voor de Roze 50+ een groot bewustwordingsproces op gang gebracht in haar regio en verdient deze prijs voor al haar werk!”

Nieuws

Meest gelezen

menu