Midwolda is acht kleine woningen, oftewel tiny houses, voor één- en tweepersoonshuishoudens rijker. 'Fantastische plek aan het Oldambtmeer'

Vanaf links Gert Engelkens, Laura Broekhuizen en een bewoner van een van de acht tiny houses. Foto: Eigen foto

Directeur-bestuurder Laura Broekhuizen van woonstichting Groninger Huis en wethouder Gert Engelkens van Oldambt hebben dinsdag aan de Hoofdweg in Midwolda acht tiny houses geopend.
Lees meer over
Oldambt

Dat deden Broekhuizen, oud-wethouder van Oldambt, en Engelkens, Broekhuizens opvolger als Oldambt, door een symbolische sleutel te overhandigen aan een van de bewoners.

Toevoeging aan woningaanbod

Op het terrein aan de Hoofdweg stond vroeger een boerderij. Groninger Huis kocht het perceel van de gemeente om er tiny touses te bouwen. ,,Wij vonden dit een mooie toevoeging voor het woningaanbod voor één- en tweepersoonshuishoudens in Midwolda”, licht Broekhuizen toe. ,,En kijk nou wat een fantastische plek dit is aan het Oldambtmeer. Met je surfplank onder de arm de straat oversteken om lekker te gaan surfen, dat is toch het ultieme vakantiegevoel?”

Krapte op de woningmarkt

Het gemeentebestuur juicht het initiatief van Groninger Huis toe. ,,Juist nu er een enorme krapte op de woningmarkt is, voorzien de tiny houses in een behoefte voor met name jonge starters”, zegt Engelkens.

,,De gemeente gaat er binnenkort ook voor zorgen dat het terrein de komende tijd verder wordt ingericht. Zo wordt er onder andere nog een fietspad aangelegd, waardoor je binnendoor naar het Oldambtmeer kunt fietsen.”

Nieuws

menu