Niet meer grasmaaien bij de buren, 'noaberhulp' onder druk in Oldambt

De entree tot de velden van WVV. Foto: DvhN

De Winschoter Honk- en Softbalclub (WHSC) dreigt geen wedstrijden meer te kunnen spelen. Het veld van de vereniging die al sinds 1957 op Stadspark actief is, wordt niet meer onderhouden en gemaaid door de ‘buurman’.

Toen alles koek en ei was, nam de Winschoter Voetbal Vereniging (WVV) het veld van de honkballers altijd even mee. Voortaan weigert WVV de grasmachine daar te hanteren, omdat de gemeente Oldambt de voetbalclub heeft gekort op de subsidie. Sinds jaar en dag delen beide clubs het mooi in het groen gelegen sportcomplex.

Onderhoudsgeld in de zak houden

WVV krijgt minder geld van de gemeente, omdat de vereniging minder gras hoeft te maaien nu ze een paar vervangende kunstgrasvelden heeft gekregen. Ze maken minder kosten, stelt de noodlijdende gemeente. WVV wentelt de bezuiniging af op WHSC, zo meent het bestuur van de honk- en softballers. Over de kwestie werd afgelopen week gedebatteerd in de gemeenteraad. ,,Een maaibeurt kost 80 euro per week. Dat is niet lang vol te houden’’, zegt WHSC-penningmeester Bouke de Jong.

,,Er moet worden gemaaid. Wie dat doet maakt me niet uit’’, aldus De Jong, die spoedoverleg wil met WVV en de gemeente. Wethouder Erich Wüncker (VVD) van Oldambt is daar niet zo happig op. Hij vindt dat de clubs er samen uit moeten komen.

Zelf goede grasmachine nodig

Raadslid Gert Jan Bolt (ChristenUnie) denkt graag in oplossingen. ,,Kunnen de honk- en softballers het gras zelf maaien?’’ De Jong denkt van wel. De club heeft genoeg vrijwilligers. Het punt is dat ze ‘een serieuze grasmachine’ nodig hebben. Niet zo’n goedkoop ding.

Wethouder Wüncker zegt dat hij over de korting op de subsidie ‘een dispuut’ heeft met WVV. Hij duikt hij in de afspraken tussen beide clubs omtrent het grasmaaien. ,,Ik wil weten wat de status van het hele verhaal is. Wat is daarover contractueel vastgelegd?’’

‘Is er geen snelle oplossing?’

Raadslid Bolt wil een doortastende wethouder zien. ,,Valt er niet ergens een degelijke grasmaaier te scoren?’’ De wethouder wil het probleem niet naar zich toe trekken. ,,Maar ik zit ook niet stil.’’

Wüncker hoorde van werkvoorzieningsschap Afeer dat het maaien van een honk- en softbalveld een bepaalde techniek vereist. ,,Je moet heel kort maaien. Dat is een uitdaging.’’ Hoe verder? Dat weet hij nog niet. De gemeente blijft meedenken, belooft hij.

Nieuws

Meest gelezen

menu