Oldambt viert de vrijheid in het Maintebos en in De Klinker (En in Winschoten is het wél gratis)

Beeld van de tweede editie van het Bevrijdingsfestival Oldambt in 2019. Huisman Media

Maar liefst negen muzikale acts, exposities, een kinderplein, activiteiten voor de jeugd en - een paar dagen eerder - een seniorenmiddag. Na twee jaar gedwongen pauze vanwege de coronaperikelen pakt de organisatie van het Bevrijdingsfestival Oldambt dit keer goed uit. En het is gratis.
Lees meer over
Oldambt

De spits wordt afgebeten op dinsdagmiddag 26 april met een bevrijdingssamenkomst voor senioren in cultuurhuis De Klinker. Medewerking wordt verleend door onder andere dichter Bianca Holst, streektaalzanger Klaas Spekken en duo Berny en Betsie. Ook is er fanfaremuziek en toont Oorlogsmuseum Stek spullen uit de periode 1935 tot en met 1945. Het programma is van 13.30 tot 15.30 uur.

Bevrijdingsfestival Oldambt

Het Bevrijdingsfestival Oldambt vindt op 5 mei plaats in het Maintebos in Winschoten. De opening wordt om 14.00 uur verricht door burgemeester Cora Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt.

In De Huiskamertent zijn tussen 13.00 en 16.00 uur exposities te bekijken. Verder is er van 14.00 tot 17.00 uur een kinderplein, waar onder andere geknutseld kan worden. Ook kunnen de kinderen geschminkt worden, zijn De Fluffels aanwezig met popcorn en suikerspinnen, en verzorgt Muis Entertainment een ballonnenact. Verder is Stichting Oud Brandweermateriaal (SOB) aanwezig met een brandweerwagen.

De jeugd kan tussen 14.00 en 18.00 uur een balletje trappen in de voetbalkooi of een kijkje nemen in de gameshop.

Muziekprogramma

Het muziekprogramma is van 14.30 tot 22.30 uur met optredens van Josien Bakker, Roelof van der Velde en band, Stad!, Sodom Billy, Fishy Friends, Sinners, Gravediggers, De Pompers en Toosst.

Tussen de bedrijven door staan er optredens van F2Dance Company op de rol. Ook zijn er diverse stands, van onder andere Amnesty International en van het Militair Veteranenhuis Winschoten.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.bevrijdingsfestivaloldambt.nl .

Nieuws

menu