Ommelander Ziekenhuis in Scheemda rond met alle zorgverzekeraars voor 2022: 'Blij voor onze patiënten, ziekenhuis en de regio'

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen. Foto: Duncan Wijting

Het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda heeft met alle zorgverzekeraars overeenstemming bereikt over de contractering van de zorg voor het jaar 2022. Door de afwikkeling van de coronavergoedingsregeling was er bij veel ziekenhuizen vertraging op dit vlak. Om het zorgvuldig af te ronden is in onderling overleg meer tijd genomen.
Lees meer over
Oldambt

‘We hebben steeds constructief overleg gehad, iedereen had de wil om eruit te komen. De behandelingen zijn daarom ook steeds vergoed’, reageert Bas Wallis de Vries, lid Raad van Bestuur.

Het Ommelander Ziekenhuis heeft nu met alle verzekeraars afspraken gemaakt dat de patiënten uit de regio in de volle breedte bij het ziekenhuis terecht kunnen. Het ziekenhuis heeft genoeg capaciteit om de patiënten uit de regio met korte toegangs- en wachttijden te kunnen behandelen.

Hennie Sanders, bestuursvoorzitter: ‘De insteek voor de contractering sluit ook goed aan bij het borgen van de duurzame positie van het Ommelander Ziekenhuis als algemeen ziekenhuis voor de regio. We zijn blij dat het voor onze patiënten, het ziekenhuis en de regio nu goed geregeld is.’

Nieuws

menu