Online meegenieten van Middeleeuws Winschoten? Vergeet het maar!

Celtica Pipes Rock. Foto: Arjan Brondijk

Wie niet in staat is om fysiek aanwezig te zijn bij Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival, dat wordt gehouden van vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus, kan het evenement online volgen. Althans als ‘we’ de evenementenpagina van Facebook mogen geloven. Niets is echter minder waar.

Het online evenement dat circuleert op dit social media-kanaal is namelijk nep. De organisatie van Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival heeft niets met dit online gebeuren te maken.

De nieuwe ‘Facebook-zwendel’ om dergelijke online evenementen aan te prijzen is iets van de laatste tijd. In deze coronaperiode, waarin concerten, festivals en voorstellingen niet mochten worden gehouden, hebben dergelijke neppagina’s een vlucht genomen.

In ruim een week tijd heeft Facebook wereldwijd ruim driehonderd van deze nep-evenementen moeten verwijderen. Desondanks is het vooralsnog dweilen met de kraan open. De oplichters vinden consequent een nieuwe manier om hun communicatie opnieuw te targeten.

Kaartverkoop gaat begin augustus van start

Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival 2021 wordt van vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus gehouden in het Stadspark in Winschoten. Er staan optredens op de rol van onder andere Rapalje, Harmony Glen, Irdorath Fantasy-Folk Band en Celtica Pipes Rock. Verder zijn er kampementen, diverse demonstraties en kunnen bezoekers een kijkje nemen in de Steampunk Arena. Begin augustus gaat de kaartverkoop van start, via Middeleeuws Winschoten .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt
menu