Organisatie Borrel met de Buren richt pijlen op 2022 (Te kort dag om een volwaardig programma op poten te zetten)

Martijn Spithoff, voorzitter van Stichting Soap. Foto: De Ondernemersfactory

Het burgerinitiatief Borrel met de Buren, dat normaliter eind september plaatsvindt aan de Middensingel in Bellingwolde, gaat ook dit jaar niet door. Hoewel het demissionair kabinet Rutte groen licht heeft gegeven voor het op poten zetten van eendaagse festivals voor 750 bezoekers, vindt de organisatie het te kort dag om een volwaardig programma uit de hoge hoed te toveren.
Lees meer over
Oldambt

Het uit de kluiten gewassen straatfeest werd in 2018 voor het eerst gehouden op initiatief van Robbert Meinders en Grietje Cordes. Doel is om buurtgenoten, onder het genot van een borreltje, dichter bij elkaar te brengen met livemuziek en andere activiteiten, zoals workshops.

De tweede editie, met onder meer optredens van de bands Melrose, Double King Band en Little Cash was - voorlopig - meteen de laatste doordat de coronapandemie roet in het eten gooide.

Stichting SOAP

Stichting SOAP, dat (amateur)talent uit Oost-Groningen een podium biedt, heeft het evenement geadopteerd omdat het project past binnen de doelstelling van de stichting. Voorzitter van SOAP is Martijn Spithoff: „Om een evenement als Borrel met de Buren op poten te zetten zijn we ruim drie maanden bezig. Daarbij moet je niet alleen denken aan het vastleggen van de bands, maar ook aan het zoeken van sponsoren, de opbouw, het regelen van vrijwilligers en dergelijke. We hebben ervoor gekozen ons te richten op volgend jaar. Om nu nog iets dergelijks te regelen is simpelweg te kort dag.”

Om een kleiner evenement te organiseren, ziet Spithoff niet zitten. „We willen de mensen een volwaardig dagvullend programma bieden, en niet aan komen zetten met één bandje en een paar springkussens.”

Borrel met de Buren in Winschoten

Er zijn overigens plannen om Borrel met de Buren ook in Winschoten te gaan houden volgend jaar, in het Maintebos. Volgens Spithoff wordt hier serieus over nagedacht. „We hebben al contact gehad met de gemeente Oldambt over dit initiatief.”

„Hoewel er, vanwege de coronapandemie, concreet vrijwel niets georganiseerd kan worden, zijn we achter de schermen wel druk doende om - mocht er weer meer mogelijk zijn - vol los te gaan. Ik zou bijna zeggen dat we het nu drukker hebben dan ooit.”

Muziek en cultuurcafé Mazzo

Het plan om een muziek- en cultuurcafé, Mazzo, te realiseren in de voormalige Boelie’s Pub aan de Venne in Winschoten heeft de stichting overigens laten varen. Het was de bedoeling dat een ieder (onder meer lokale muzikanten) daar even binnen kon lopen voor een bakje koffie of thee en om een praatje te maken. Ook zouden daar beginnende bands een podium worden geboden, zodat zij zich verder konden ontplooien.

Financiële kwestie? „Daar laat ik me niet over uit”, besluit Spithoff, na een korte stilte „Maar uit de stilte die ik liet vallen kun je misschien opmaken dat dit een reden zou kunnen zijn.”

Nieuws

Meest gelezen

menu