Patricia Verhoeven zet doneeractie op touw voor haar lease-mama Greetje (om ongeneeslijk zieke Beertster en haar man hun 35-jarig huwelijk te laten vieren op Schiermonnikoog)

Greetje Douma en haar man Fred, met Patricia Verhoeven. Foto: Jos Schaafsma

De kinderen van obs De Uilenburcht in haar woonplaats Beerta noemde Greetje Douma liefkozend: juf Greet, lease-juf of lease-mama. Ook Patricia Verhoeven heeft warme herinneringen aan Greetje en haar man Fred. „Al toen ik vier jaar was, was Greet mijn overblijfjuf. Na schooltijd was ik eveneens bij hen te vinden. Ik beschouw Greet als mijn bonus-mama.” Toen bekend werd dat Greet ongeneeslijk ziek is, kwam de Bellingwolder in actie.
Lees meer over
Oldambt

Patricia nam contact op met Stichting Dreams4You, die de laatste droom van volwassenen met een levensbedreigende ziekte probeert te realiseren. Greetje en Fred willen graag hun 35-jarig huwelijk vieren op hun geliefde eiland Schiermonnikoog. „Lekker nog even met zijn tweetjes weg om oude herinneringen op te halen en nog één keer nieuwe te maken”, zegt Patricia.

Voor de overtocht, verblijfkosten, maaltijden en dergelijke is, zo schat Patricia in, rond de 850 euro nodig. Patricia: „In december zijn Greetje en Fred 35 jaar getrouwd. Ik hoop dat het geld rond die tijd, of eventueel in januari binnen is, zodat het voor Greetje nog mogelijk is om enigszins pijnvrij de oversteek te kunnen maken.”

Vier jaar geleden

Vier jaren geleden kreeg Greetje te horen dat ze kanker had, net in het jaar dat ze haar 25-jarig jubileum als overblijfmoeder op obs De Uilenburcht zou gaan vieren. Vanwege chemobehandelingen en een operatie kon de viering - uiteraard - niet doorgaan, maar er was kort daarna goed nieuws.

De verwachting was zelfs dat ze in juni of juli dat jaar weer gedeeltelijk haar werkzaamheden kon hervatten. Het mocht echter niet zo zijn. De kanker bleek in alle hevigheid terug te zijn gekomen, met uitzaaiingen in de rechter long en de lymfeklieren tot gevolg.

„De artsen hebben Greetje nog maximaal negen maanden gegeven. Of ze, gezien de pijn die ze soms heeft, dit zo lang kan dragen is afwachten. Verschrikkelijk.”

Bedrag overmaken

Wie een bedrag wil overmaken voor Greet en haar man Fred kan dit doen via deze link (Wel het droomnummer 2021.2060 en de naam van de dromer, Greetje Douma, vermelden.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu