Petra Klamer uit Finsterwolde maakt een theatervoorstelling van haar boek ‘Vlinder op zoek naar kleur in het leven’

Petra Klamer toont haar eerste boek ‘Vlinder op zoek naar kleur in het leven’. Foto: Eigen foto

Petra Klamer uit Finsterwolde schreef tot nu toe twee boeken, de derde - De avonturen van Max en Marleen - is in de afrondende fase. Van haar debuut ‘Vlinder op zoek naar kleur in het leven’, dat vorig jaar op de markt kwam, komt nu ook een theatervoorstelling.
Lees meer over
Oldambt

Hoofdpersoon van het stuk is Vlinder, een meisje van 8 jaar oud, die met haar ouders in een dorp woont. Normaal is ze heel creatief en houdt ze van vrolijke kleuren. De laatste tijd, gaat het echter niet zo goed met haar. Vlinder besluit op reis te gaan. Onderweg beleeft ze allerlei avonturen.

Om het verhaal op te voeren heeft Klamer het script herschreven. „In totaal ben ik er een jaar mee bezig geweest.” Ook het decor, bestaande uit dozen, heeft ze zelf bedacht en gemaakt. Voor licht en geluid is de hulp ingeschakeld van een regionale omroep. Klamer vertelt het verhaal, geschikt voor zowel kinderen als volwassenen, aan de hand van handpoppen.

Ervaring opgedaan

De stap van de schrijftafel naar het toneel is voor haar niet groot. „In het verleden heb ik ervaring opgedaan bij het Muziektheater Kanaalstreek. Daarnaast werk ik als vrijwilliger bij de bibliotheek in Winschoten, waar ik me bezighoud met kinderactiviteiten. Denk aan knutsel- en voorleesmiddagen. Verder ben ik werkzaam in een winkel waar ik producten promoot. Daarvoor moet je ook klanten aanspreken en hun aandacht vasthouden.”

„Ik hou er sowieso van om iets buiten de lijntjes te kleuren. Mensen die buiten de kaders gaan geven het leven vaak kleur.”

Klamer hoopt met de theatervoorstelling meer mensen te kunnen bereiken. „Ik wil het publiek bewustmaken van het feit dat er veel eenzaamheid is. In mijn ogen mag je zijn wie je bent, zonder steeds rekening te moeten houden met wat een ander vindt. Meer mensen zouden het kind in zichzelf zo nu en dan naar boven moeten halen. Daar wordt het leven een stuk mooier van.”

Eerste drie boekingen zijn binnen

Inmiddels zijn de eerste drie boekingen binnen. „Op 24 november sta ik met de voorstelling in Clubhuis Horizon in Winschoten, op 29 december in De Esbörg in Scheemda en op 6 februari volgend jaar in De Tibbe in Sappemeer. Alle voorstellingen zijn van 14.00 tot 15.00 uur.”

Scholen, buurthuizen, jeugdcentra en dergelijke die de voorstelling willen boeken kunnen Klamer mailen ( [email protected] ) of bellen (06-38989029). „Ik doe ongeveer één keer per maand een voorstelling, meer waarschijnlijk niet. Het moet wel leuk blijven, en het moet geen moeten worden.”

Nieuws

Meest gelezen

menu