Publiek trekt massaal naar het Maintebos om 77 jaar vrijheid te vieren

De Pompers trad sinds lange tijd weer op in de oude bezetting. Foto: Arjan Brondijk

Het Bevrijdingsfestival Oldambt, dat voor de derde keer werd gehouden in het Maintebos in Winschoten, werd massaal bezocht. De opening werd verricht door locoburgemeester Gert Engelkens. Naast maar liefst negen optredens van bands en solisten, was er aandacht voor 77 jaar vrijheid middels een expositie. Daarnaast waren er op het kinderplein activiteiten voor de jeugd.
Lees meer over
Oldambt

Een paar dagen voor Bevrijdingsdag was er een uitgebreid programma voor senioren in De Klinker, met onder meer optredens van dichter Bianca Holst, streektaalzanger Klaas Spekken en duo Berny en Betsie. Verder toonde Oorlogsmuseum Stek spullen uit de periode 1935 tot en met 1945.

Het Bevrijdingsfestival in het Maintebos stond met name in het teken van muziek. Er stonden optredens op de rol van Josien Bakker, Roelof van der Velde en band, Stad!, Sodom Billy, Fishy Friends, Sinners, Gravediggers, De Pompers en Toosst.

Tussen de bedrijven door staan er optredens van F2Dance Company op de rol. Ook zijn er diverse stands, van onder andere Amnesty International en van het Militair Veteranenhuis Winschoten.

Voor de allerkleinsten waren De Fluffels aanwezig met popcorn en suikerspinnen, en verzorgde Muis Entertainment een ballonnenact. Ook kon de jeugd een balletje trappen in de voetbalkooi of een kijkje nemen in de gameshop.

Nieuws

menu