Streep door raamprogramma Erfgoedmanifestatie 2020 in Oldambt. Historische schepen komen vooralsnog wél naar Winschoten

In de komende zomer is de haven van Winschoten drie dagen lang tot de nok toe gevuld met historische bedrijsvaartuigen. Foto: Huisman Media

De Erfgoedmanifestatie 2020 in de haven van Winschoten gaat vooralsnog gewoon door. Stichting Tramhaven Winschoten heeft vanwege de coronacrisis echter wel een streep gezet door het raamprogramma in Winschoten, Blauwestad en Bad Nieuweschans.
Lees meer over
Oldambt

De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) komt elke zomer met vele tientallen van haar schepen samen in een havenplaats. Deze zogeheten Erfgoedmanifestatie vindt dit jaar, van donderdag 23 tot en met zondag 26 juli, plaats in de haven van Winschoten.

‘We moeten nu knopen doorhakken’

Het evenement, waarvoor zich al 85 schepen hebben aangemeld, is nog niet afgelast. Het raamprogramma - markt, muziek, kinderplein, kermis, oude ambachten en tal van andere activiteiten in Winschoten, Blauwestad en Bad Nieuweschans - wél.

‘We moeten nu knopen doorhakken’, stelt een teleurgestelde Henk de Vrieze, voorzitter van de voor het raamprogramma verantwoordelijke Stichting Tramhaven Winschoten, in een persbericht.

‘Artiesten, faciliteiten en evenementen, ook in de gasthavens Blauwestad en Bad Nieuweschans, moeten worden vastgelegd en deels betaald. Daarnaast past het totaal niet om bedrijven, die het nu zwaar hebben, te benaderen voor sponsoring.’

Nieuws

menu