STAP biedt aan alle inwoners van de gemeente Oldambt direct hulp bij geldzorgen (Vernieuwde aanpak met korte lijnen)

Wethouder Gert Engelkens van de gemeente Oldambt, die een ondersteunende rol heeft in het geheel. DvhN

Mensen met geldproblemen in de gemeente Oldambt hoeven zich niet meer bij verschillende organisaties aan te melden en telkens opnieuw hun verhaal te doen. Nu kunnen ze hiervoor terecht bij STAP, een initiatief van de vrijwillige (schuld)hulpverleningsorganisaties Humanitas, Leger des Heils en SchuldHulpMaatje Oldambt. Zij zijn verenigd in de Alliantie Vrijwillige Schuldhulpverlening (AVS).
Lees meer over
Oldambt

De vrijwilligers van STAP beantwoorden eenvoudige vragen van de hulpverleners zelf, maar kunnen ook - na overleg - de kwestie overgedragen aan de best passende hulporganisatie. Alle organisaties werken hiervoor samen in hetzelfde registratiesysteem.

Taboe op schulden doorbreken

Vorig jaar werd het officiële startsein gegeven door Gert Engelkens, wethouder armoedebeleid in de gemeente Oldambt: “We willen graag dat iedereen in Oldambt schuldenzorgenvrij opgroeit. Hiervoor moeten we eerst samen het taboe op schulden doorbreken. We willen graag dat inwoners op een laagdrempelige manier ergens terecht kunnen met vragen over hun financiële situatie. En daarmee willen we uiteindelijk grotere problemen voorkomen en een schuldenzorgenvrij bestaan creëren.”

Vrijwilligers- of beroepsorganisatie

STAP verzorgt de aanmelding, inventariseert de financiële problemen, beantwoordt vragen en verzorgt eventueel toeleiding naar de meest passende begeleiding. Dat kan zowel naar een vrijwilligers-, als een beroepsorganisatie, zoals Humanitas, Leger des Heils, SchuldHulpMaatje, Sociaal Werk Oldambt (SWO) en de Volkskredietbank (VKB).

De bij STAP aangesloten organisaties screenen, trainen en leveren de vrijwilligers. STAP-voorzitter Rudy Boers: “We willen meer inwoners bereiken en al voordat geldzorgen schulden worden. Dat doen we bijvoorbeeld door zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, gebruik van inkomensondersteunende voorzieningen te stimuleren en de samenwerking op het gebied van schuldhulpverlening tussen organisaties in de gemeente Oldambt te bevorderen.”

Spreekuur in De Boschpoort

STAP heeft elke dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur spreekuur in De Boschpoort aan het Het Boschplein 2 in Winschoten. Vooraf een afspraak maken is niet nodig. Ook kunnen vragen over dit onderwerp worden gesteld via www.stapoldambt.nl of kan men bellen met 0597-421833.

Nieuws

menu