SchuldHulpMaatje Oldambt wil met posteractie nog meer mensen met geldzorgen bereiken ('Dat één op de drie mensen in jouw straat financiële problemen heeft is toch wel zorgwekkend')

Niet alleen minderbedeelde mensen kloppen bij SchuldHulpMaatje aan. Foto: Eigen foto

„Als je iemand op straat tegenkomt en vraagt hoe het er mee gaat, is het antwoord vaak ‘goed’, maar dit is natuurlijk is veel gevallen niet zo”, zegt Harald Rotgers, bestuurslid van Stichting SchuldHulpMaatje Oldambt. Sterker nog, bij een derde deel van de inwoners van de gemeente gaat het helemaal niet goed, met name op financieel vlak. Ze kampen met schulden of kunnen de eindjes amper aan elkaar knopen. Met een posteractie wil SchuldHulpMaatje Oldambt deze groep proberen te bereiken.
Lees meer over
Oldambt

„Dat één op de drie mensen in jouw straat financiële problemen heeft is toch wel zorgwekkend”, zegt Rotgers, „vaak schamen mensen zich zo voor hun schulden, dat ze geen hulp durven te zoeken of ze weten niet eens dat die hulp er is. Een mens heeft bovendien de neiging zijn problemen voor zichzelf te houden. Ze denken ook vaak dat ze de enigen zijn, die het moeilijk hebben, maar dit is beslist niet zo.”

Nieuws

menu