Toch nog Middeleeuws Winschoten in Stadspark (Trouwe bezoekers steken organisatie hart onder de riem)

Bezoekers kwamen van heinde en verre. Foto: Tiny Schoppen

Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival, dat dit weekend in het Stadspark zou worden gehouden, werd op het laatste moment afgelast vanwege de coronaperikelen. Trouwe bezoekers van het evenement, naar schatting zo’n 150, lieten het er niet bij zitten en maakten er toch een spontaan feestje van. Organisator Meini Zweep was verrast door de spontane actie. „Een hart onder de riem.”

Van heinde en verre kwamen de bezoekers vanmiddag naar het Stadspark. Ook tal van muzikanten waren aanwezig, zoals een aantal leden van de Groninger folkband Rapalje, Flannery en The Highland Sell-Outs. „Mensen uit Brabant, Limburg, Duitsland, je kunt het zo gek niet bedenken. Een aantal had al een campingplaats geboekt ergens in de provincie en heeft besloten ‘gewoon’ te gaan. Veel bezoekers waren gehuld in Middeleeuwse outfit, prachtig om te zien.”

Ook diverse organisatoren van soortgelijke evenementen - Castle Fest, Zomerfolk (op poten gezet door Rapalje) en Fantasy Forest uit Engeland - waren naar Winschoten afgereisd. En ze kwamen niet met lege handen. De meesten hadden broodjes en drinken mee. Zo ontstond er een spontane picknick met optredens van artiesten.

„Een gezellige boel”, glundert Zweep, die desondanks spreekt van een dubbel gevoel. „Het is heel erg mooi dat al die mensen dit voor jou doen, maar uiteraard had ik liever gehad dat het evenement door was gegaan. En dat had ook gekund.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Oldambt
menu