'Vuurwapengevaarlijke' man uit Winschoten steekt voordeur van melder geluidsoverlast in brand

Bij de Winschoter werd onder meer een nep-Uzi aangetroffen. Foto: Politie Oldambt

De politie heeft een 50-jarige bewoner van een flat in de Zeeheldenbuurt in Winschoten aangehouden voor brandstichting en wapenbezit. De Winschoter is voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of de man nog langer vast blijft zitten.

Ondanks het feit dat de man door de politie herhaaldelijk werd aangesproken over geluidsoverlast die hij veroorzaakte, bleven de meldingen binnekomen. Nadat de Winschoter vorige week ’s avonds een proces-verbaal had gekregen voor de geluidshinder ontdekte een medebewoonster van de flat ’s nachts brand bij haar voordeur. Het vuur woedde in een zak met kleding die tegen de deur was geplaatst. De vrouw wist de vlammen te blussen.

Daags erna kreeg de politie een tip dat er diverse vuurwapens bij de man zouden liggen. Dit bleek te kloppen, want bij een huiszoeking werden tien namaakwapens - onder meer een Uzi-machinepistool - gevonden, die er bedrieglijk echt uitzagen. Ook werd een gasrevolver in beslag genomen.

De verdachte bekende tijdens de verhoren de brandstichting bij de buurtgenote. De wapens had hij naar zijn zeggen als liefhebberij verzameld.

Nieuws

menu