Complex voor verpleegzorg verpest het uitzicht voor omwonenden in Scheemda

Hoofdkantoor Oosterlengte Foto: DvhN

Zorginstelling Oosterlengte bouwt een nieuw verpleeghuis in Scheemda. Een aantal huishoudens is daardoor hun uitzicht kwijt.

Het nieuwe zorgcentrum staat in de buurt van de straten Snikke en Tjalk. Voor een verpleegcentrum, met 36 bedden, een mooie locatie bij het haventjes in het centrum van het dorp, maar daar denken vier huishoudens toch iets anders over. Voordat de bouw van het centrum begon hadden ze ‘vrij uitzicht’ op een weiland. Nu zijn ze geconfronteerd met een nieuw verpleegcentrum voor ‘hun deur’.

Een kwartet bezwaarmakers

Nadat de gemeente Oldambt een nieuw bestemmingsplan -verpleegcentrum Scheemda - aan het papier had toevertrouwd, maakte het kwartet bezwaar bij de gemeente, vanwege het veranderend uitzicht.

Een extern, onafhankelijk adviesbureau bekeek de bezwaren en kwam tot de conclusie dat het ‘uitzicht in beperkte mate is verslechterd’, zo meldt wethouder Gert Engelkens (PvdA).

Bijna 10.000 euro planschade toegekend

,,Op hun advies hebben we vier planschadebedragen toegekend. Het gaat om bedragen variërend van 4200 -, 500 -, 900 -, en 3650 euro. We hebben de betrokkenen inmiddels op de hoogte gesteld.” Of de huishoudens tevreden zijn met de planschade is nog niet duidelijk. Ze hebben de mogelijkheid om nog bezwaar aan te tekenen.

Het verpleegcentrum is nagenoeg klaar en kan over niet al te lange tijd in gebruik worden genomen. Een jaar later dan de bedoeling was. Het centrum is eigendom van de Belgische zorgvastgoedbelegger Aedifica die er circa vijf miljoen euro in investeerde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu