Samen met

Anneke Lich legt in de bibliotheek van Winschoten uit waarom één op de vijf mensen zich stoort aan het geluid van tl-lampen of moeite heeft met concentreren door pratende collega’s

Hooggevoeligheid wordt nog niet altijd herkend op scholen, op werkvloeren en in de hulpverlening. Foto: Pixabay

Extra gevoelig voor prikkels van buitenaf; van het geluid van tl-lampen of de airco bijvoorbeeld. Twintig procent van de bevoling heeft hiermee te maken. Anneke Lich, hooggevoeligheidsdeskundige bij Place to Sens, legt zaterdag 14 mei van 10.00 tot 11.30 uur in een gratis lezing in de bibliotheek van Winschoten uit wat hoogsensitiviteit precies is.
Lees meer over
Streekblad

Een hooggevoelig persoon ziet altijd alles, tot de kleinste details. Ook voelt men sfeer en emoties van andere mensen feilloos aan. Onrecht en oneerlijkheid is helemaal moeilijk te verdragen en soms kost het even tijd nodig om iets te laten bezinken.

Door dit alles raken hooggevoelige mensen sneller vermoeid, hebben ze eerder een kort lontje en voelen ze sterke emoties. Ook stressklachten, slecht slapen, piekeren en zelfs burnout zijn mogelijke gevolgen.

Hooggevoeligheid wordt nog niet altijd herkend

Lich: „Maar hooggevoeligheid wordt nog niet altijd herkend op scholen, op werkvloeren en in de hulpverlening. Ook wordt het weleens verward met autisme, ad(h)d of andere aandoeningen. Dit terwijl herkenning een hooggevoelige veel kan opleveren. Hooggevoeligheid brengt naast lastige dingen ook hele mooie kwaliteiten met zich mee zoals het aanvoelen van anderen en creatieve oplossingen bedenken.”

Wie zich hierin herkent, iemand in de directe omgeving weet die dergelijke persoonlijkheidseigenschap heeft of wie meer wil weten over hooggevoelingheid is welkom de lezing bij te wonen.

Aanmelden

Aanmelden kan via de site van Biblionet Groningen. Kijk voor meer informatie op: www.biblionetgroningen.nl of www.placetosens.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu