Samen met

Beach Soccer maakt doorstart op het sportpark van ASVB

Het Beach Soccertoernooi verhuist van Blauwestad naar Blijham. Foto: Archief DvhN

Het Open NK Beach Soccer, dat tien jaar lang werd georganiseerd door Mick Zuurman van Stichting AV Events aan de boorden van het Oldambtmeer in Blauwestad, maakt een doorstart. Plaats van handeling: het sportpark van ASVB in Blijham.
Lees meer over
Streekblad

Grondlegger Mick Zuurman trok twee jaar geleden om praktische redenen de stekker uit het evenement „Er ging zoveel tijd inzitten, het was voor mij niet meer te behappen.” Het toernooi ging aan haar eigen succes ten onder. Het evenement won dusdanig aan populariteit, dat ploegen van heinde en verre naar Oost-Groningen afreisden om daar een balletje te trappen in het rulle zand. Zelfs teams uit Brabant en Zuid-Holland meldden zich in Blauwestad.

Zuurman hield de deur destijds al op een kier en opperde dat ‘mensen die de handschoen wilden opnemen’ gebruik konden maken van zijn expertise. Ook liet hij weten dat de nieuwe organisatie de materialen die in voorgaande edities gebruikt werden konden overnemen.

Beach soccertoernooi in afgeslankte vorm voortgezet

Dit bleek niet tegen dovemansoren gezegd, want ‘een groep enthousiastelingen’ onder leiding van Lucas Houwen heeft besloten het evenement nieuw leven in te blazen. Het beach soccertoernooi wordt in afgeslankte vorm voortgezet onder auspiciën van voetbalvereniging ASVB in Blijham. Het toernooi staat gepland van vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli. Plaats van handeling is het sportpark van de ‘Witte Muizen’ aan de Raadhuisstraat.

Houwen: „Uiteraard wordt er voor gezorgd dat er een zandlaag wordt aangebracht, zodat het beach soccer zijn naam eer aan doet. Het is de bedoeling dat er zo een sfeer wordt gecreëerd dat iedereen, hopelijk gesteund door mooi weer, zich in een sportieve vakantie waant. Met hoofdsponsor en tevens naamsponsor EP de Treffer wordt er een sportief en gezellig toernooi van gemaakt.”

Op vrijdag 1 juli bijten overdag de scholen de spits af, waarna ‘s avonds recreatieteams aan de beurt zijn. Daags erna komen ‘s morgens jeugdteams (JO13) aan bod en ‘s avonds standaardteams. Op de laatste toernooidag, zondag 3 juli, komen jeugdteams van JO 15, JO 17 en JO 19 binnen de lijnen.

Aanmelden

Er wordt gespeeld volgens de officiële beach soccerregels met vier veldspelers en een keeper op een speelveld. Teams die zich willen aanmelden kunnen dit doen bij Lucas Houwen, via 06-48484819. Hij zal vervolgens een ‘tikkie’ sturen. Na betaling is de aanmelding bevestigd. De kosten van inschrijven bedragen 50 euro voor een recreatie-, dames- en standaardteams en 40 euro voor een jeugdteam.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu