Samen met

Bjarne Begeman uit Winschoten strijdt met zes andere kandidaten om titel Provinciale Voorleeskampioen

Bjarne Begeman, leerling van obs De Tweemaster in Winschoten.

Bjarne Begeman uit Winschoten bindt woensdag 13 april in theater Kielzog in Hoogezand de strijd aan met zes andere kandidaten om titel Provinciale Voorleeskampioen.
Lees meer over
Streekblad

De leerling van obs De Tweemaster werd eerst gekozen tot beste voorlezer van de gemeente Oldambt en plaatste zich vervolgens tijdens de halve eindstrijd voor de finale.

De provinciale titelstrijd in theater Kielzog in Hoogezand begint om 14.00 uur. De organisatie is in handen van Biblionet Groningen en de presentatie wordt verzorgd door The Full Minties.

Landelijke finale

De winnaar van de provinciale finale krijgt een grote beker, een boekenbon en een oorkonde. De Groningse winnaar neemt het op 25 mei op tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de extra feestelijke landelijke finale van De 29e Nationale Voorleeswedstrijd, die wordt gehouden in TivoliVredenburg in Utrecht.

De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen 2022 noemen. Daarnaast wordt de winnaar een jaar lang Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Ook is er voor de voorleeskampioen een belangrijke rol weggelegd bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. Dit jaar hebben maar liefst 160 scholen in de provincie Groningen hun schoolkampioen aangemeld.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu