Samen met

Budocentrum Chikara behaalt als eerste in de regio het Keurmerk Vechtsportautoriteit

Er worden bij Chikara wekelijks vele lessen gegeven in Judo, Karate, Kickboksen, Boksen, BJJ, Systema en Weerbaarheid. Eigen foto

Het Winschoter Budocentrum Chikara heeft onlangs aan alle eisen voldaan om het Keurmerk Vechtsportportautoriteit te mogen dragen en is daarmee de eerste in deze regio die dit certificaat behaalt.
Lees meer over
Streekblad

Eigenaar/trainer René Beertema: „Afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in het Budocentrum om onze kwaliteit nog verder te verhogen en dat wordt nu beloond.”

De Nederlandse Vechtsportautoriteit is de toezichthoudende organisatie voor het Kickboksen, Thaiboksen en Mixed Martial Arts (mma) in Nederland. Hierin wordt samengewerkt met de verschillende vechtsportbonden, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sportkoepel NOC*NSF.

Kwaliteit, gezondheid, veiligheid en gedragsregels

Sportscholen die voldoen aan de strenge eisen voor het keurmerk op het gebied van kwaliteit, gezondheid, veiligheid en gedragsregels kunnen zich met het behalen ervan onderscheiden van de rest. Zo mogen alleen gediplomeerde trainers de lessen verzorgen, moeten er EHBO-/ BHV-diploma’s aanwezig zijn, moet er met beschermende materialen getraind worden en zijn er verschillende hygiëne-eisen en gedragsregels waaraan sportscholen moeten voldoen. In de toekomst zullen sportscholen zonder keurmerk ook worden uitgesloten van wedstrijden.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu