Samen met

Dorpentour ‘Weg uit de Stad’ hervat. Documentaire is te zien in Buurthuis Ganzedijk

Documentaire Weg uit de stad. Stichting Beeldlijn

De documentaire ‘Weg uit de stad’ van Saskia Jeulink en Tom Tieman gaat over twee jonge stellen die het stadse leven verruilen voor een nieuw bestaan op het Groningse platteland. Na de gedwongen ‘corona-pauze’ wordt de zogenoemde dorpentour hervat. De documentaire is op donderdag 28 mei te zien in Buurthuis Ganzedijk.
Lees meer over
Streekblad

Jeulink en Tieman volgen twee jonge stellen. Het ene koopt een oude basisschool in Borgercompagnie om er sportprogramma’s te geven en een B&B te beginnen. Het andere stel zet een biologisch-dynamische kwekerij op in Uithuizermeeden. De tegenstellingen tussen hen en de dorpsbewoners zijn soms groot. Toch vinden ze het belangrijk om goed contact te hebben met de mensen uit het dorp.

In gesprek met de zaal

Stichting Beeldlijn, producent van de film, organiseert gaat de komende weken met dank aan het VSB Fonds een dorpentour houden langs verschillende dorpshuizen, onder meer dus in Ganzedijk. Tijdens de tour wordt de film vertoond, is een van de makers aanwezig en gaat presentator Wilbert van de Kamp in gesprek met de zaal.

Welkomstbrief aan de nieuwkomers

Aan de hand van tips van mensen uit het dorp wordt een welkomstbrief aan nieuwkomers gemaakt. Andersom wordt er ook een lijst met tips voor dorpsbewoners gemaakt. Hoe zorg je dat nieuwkomers zich welkom voelen? En wat kunnen ze aan je dorp toevoegen?

Meer details zijn te vinden op de website van Stichting Beeldlijn .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu