Samen met

Duo Huijnen en Hopman geven concert in de protestantse kerk van Oostwold

Het optreden van Violiste Cécile Huijnen en Marieke Hopman in Oostwold was eerder gepland op 9 januari, maar kon toen niet doorgaan in verband met de coronasituatie. Foto: Menno Emmink

Het duo Huijnen en Hopman treedt zondag 2 oktober op in de protestantse kerk van Oostwold, aanvang 15.00 uur.
Lees meer over
Streekblad

Violiste Cécile Huijnen en Marieke Hopman (accordeon) spelen onder meer werken van de componisten Bela Bartok, George Gershwin, Igor Stravinski, Chiel Meijering, Ernest Bloch en Antonin Dvorak.

Huijnen is naast violiste ook concertmeester bij Phion, het voormalig Gelders Orkest. Verder speelt zij als gast-concertmeester bij onder andere het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en diverse anderen. Ze werkte samen met dirigenten als Jaap van Zweden en Valeri Gergiev.

Topaccordeonisten van Nederland

Hopman behoort tot de topaccordeonisten van Nederland. Ze speelde met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Met componist Mauricio Kagel voerde ze diens beroemde Tango Alemán uit in Paleis Noordeinde. Verder speelt ze in diverse theatergezelschappen.

Tijdens het concert is er geen pauze. Na afloop kunnen de bezoekers onder het genot van koffie, thee of een drankje napraten met de muzikanten en anderen. Ook zijn er cd’s te koop van het duo.

Kaarten

De entree bedraagt 15 euro. Kaarten zijn te bestellen bij jan Drewel, via dreweljan@gmail.com of 06-12860823.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu