Samen met

'Geldzorgen en armoede verdienen steeds opnieuw onze aandacht in Oost-Groningen'

Christiaan Dekker, diaconaal consulent armoedebestrijding bij de PKN. Paul Abrahams

Verjaardagsfeestjes mijden, een maaltijd minder per dag of zonder ontbijt naar school? Steeds meer mensen kampen met geldzorgen. Zeker in Oost-Groningen. Om de aandacht op dit probleem te vestigen zijn er workshops in Onstwedde, Sellingen en Veendam.
Lees meer over
Streekblad

Dinsdag 19 april is de aftrap van de tweede ronde workshops ‘Armoede, waar hebben we het over?’ in d’ Ekkelkaamp aan de Kerklaan 7 in Onstwedde. Sellingen en Veendam volgen. De bijeenkomst is van 19.15 tot 21.45 uur en de toegang is gratis.

„Deze workshop is voor iedereen in Oost-Groningen die betrokken is of wil zijn met mensen in armoede. Van familie tot vrijwilligers en professionals”, vertelt Christiaan Dekker uit Onstwedde. Hij is diaconaal consulent armoedebestrijding bij de PKN. „Wat betekent armoede voor iemands dagelijks leven? Hoe (h)erken je geldzorgen en armoede? Wat kun je voor iemand betekenen hierin?”

‘Er rust vaak een taboe op om hierover te praten’

Annamaria Evers, ervaringsdeskundige bij Sterk uit Armoede, vertelt in de workshop haar persoonlijke verhaal. „Er rust vaak een taboe op om hierover te praten. Daarom willen wij mensen uitnodigen om in gesprek te gaan. Ik vertel open over mijn ervaringen en nodig mensen uit ook open te zijn in wat zij denken.”

„Geldzorgen en armoede verdienen steeds opnieuw onze aandacht in Oost-Groningen”, vult Christiaan Dekker aan. „Helemaal nu. Eén op de vijf huishoudens in Nederland heeft risicovolle betalingsachterstanden, in Oost-Groningen zelfs nog meer. Daarom bieden Protestantse kerken in de regio deze workshop aan. Voor iedereen die hier meer over wil weten. Kerken werken zo lokaal aan bewustwording, ook die van henzelf. En ze zoeken naar verbinding met ieder die zich inzet tegen armoede.”

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kan contact worden opgenomen met Christiaan Dekker, via: workshoparmoede@gmail.com of 06-38772033.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu