Samen met

Herdenkingsconcert met verhalen, zang en muziek in de Vennekerk in Winschoten

Wat betekende de bevrijding voor Winschoten? Pixabay

Onder de noemer ‘Verzet en verzoening, 77 jaar bevrijding’ wordt zondag 1 mei het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht met een herdenkingsconcert in de Vennekerk in Winschoten.
Lees meer over
Streekblad

Een werkgroep bestaande uit Eppe Bodde, Bouko Tiggelaar en Joost Valeton is verantwoordelijk voor herdenkingsconcert met verhalen, zang en muziek. In 2020 bij 75 jaar bevrijding kon hun bevrijdingsconcert vanwege corona geen doorgang vinden, maar dat gaat nu alsnog gebeuren.

Er staat een gevarieerd programma over de bevrijding op de rol. Wat betekende de bevrijding voor Winschoten en wat hebben wij met die vrijheid hebben gedaan? Als vanzelfsprekend komt ook de oorlog in Oekraïne aan de orde.

Naast de drie leden van de werkgroep, Bodde (zang), Tiggelaar (organisatie) en Valeton (verteller) wordt medewerking verleend door de verteller Willem Friedrich, Ming-San Ma (viool), Harm Pals (piano) en Annemieke Klijnstra (vormgeving en achtergrondprojectie).

Het herdenkingsconcert in de Vennekerk aan de Venne 152 op 1 mei begint om 16.00 uur. de toegang is gratis. Bij de uitgang staat een collectebus voor Giro 555.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu