Samen met

Het schrijven van gedichten is voor Bianca Holst een goede manier om haar gedachten te ordenen. Dichteres signeert haar nieuwste bundel bij Bruna

Bianca Holst signeert haar dichtbundel en ze draagt gedichten voor bij Bruna in Winschoten. Eigen foto

Bianca Holst, voormalig stadsdichter van Winschoten, signeert op zaterdag 14 mei vanaf 14.00 uur haar bundel ‘Overal Poëzie in ‘t Oldambt’ in boekhandel Bruna in Winschoten.
Lees meer over
Streekblad

Van juni 2018 tot juni 2020 waren haar gedichten maandelijks lezen in De Oldambtster. Ook droeg zij die twee jaar haar gedichten voor tijdens talrijke bijeenkomsten en evenementen in de gemeente Oldambt.

Holst is musisch kunstenaar en dit komt tot uiting in haar stijl van poëzie-voordragen. Ze toonzet haar gedichten op een geheel eigen wijze op de Animoog-synthesizer op iPad en op haar harp-achtingen instrument de Kotamo.

Opzoeken van grenzen in manieren van voordragen

Het schrijven van gedichten is voor haar een goede manier om haar gedachten te ordenen en haar gevoelens op een creatieve manier in taal uit te drukken. Zo stimuleert ze andere poëten tot het schrijven van gedichten, maar ook in het opzoeken van grenzen in manieren van voordragen.

Verder is Holst initiator van het maandelijks Dichterscafé in de bibliotheek van Winschoten.

Overal Poëzie in ‘t Oldambt’ bevat gedichten die gemaakt zijn voor onder ander het Rozenfestival, LHBTI, het Groninger Landschap, Bevrijdingsfestival, Festival Hongerige Wolf, Kunst om de Koele, de Nacht van de Nacht en de onthulling van de Etty Hillesum-roos.

Holst signeert bij Bruna aan de Torenstraat van 14.00 tot 16.30 uur. Tussendoor zal ook gedichten voordragen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu