Samen met

Ina Habing werkte 43 jaar tussen de boeken, maar gaat nu met pensioen

De afscheidsreceptie van Ina Habing is op vrijdag 2 september tussen 13.00 en 20.00 uur in de bibliotheek van Vlagtwedde. Foto: Biblionet Groningen

Ina Habing begon in 1979 als bibliotheekmedewerker in Ter Apel. Na ruim 43 jaar tussen de boeken te hebben gewerkt zet ze een punt achter haar carrière. Ze gaat met pensioen. Vrijdag 2 september neemt ze in de bibliotheek van Vlagtwedde definitief afscheid.
Lees meer over
Streekblad

Habing maakte na haar periode in Ter Apel de overstap naar de bibliobus. Ze ging vervolgens minder uren werken - eerste een dag in de maand, later een dag in de week - toen haar kinderen werden geboren en opgroeiden. Ergens rond 2008-2009 keerde ze voor meer uren terug. Habing ging aan de slag in Stadskanaal en ook viel ze in verschillende bibliotheken in de gemeentes Stadskanaal en Vlagtwedde in. Zo was ze onder meer locatiebeheerder in Onstwedde.

Leesconsulent

Begin 2013 werd Habing locatiebeheerder in Ter Apel, om vier jaar later, in 2017 de laatste switch in haar loopbaan te maken. Ze coördineerde vanaf dat moment de bibliotheek in Vlagtwedde en ging gelijktijdig als leesconsulent aan de slag in het zuidelijk deel van de gemeente Westerwolde. In die laatste functie zette ze zich vol passie in om kinderen leesplezier te geven. Dezelfde passie legde ze aan de dag in het promoten van de bibliotheek, zowel binnen de muren van de bibliotheek als tijdens markten en braderieën.

Hoogtepunten waren de ontmoeting en het gesprek met Koning Willem-Alexander in de bibliotheek van Ter Apel in 2017, en de tweede plaats van Bibliotheek Ter Apel bij de verkiezing Beste bibliotheek van Nederland in 2013.

Receptie in de bibliotheek van Vlagtwedde

Wie aanwezig wil zijn op de afscheidsreceptie op vrijdag 2 september tussen 13.00 en 20.00 uur in de bibliotheek van Vlagtwedde aan de Dr. P. Rinsemastraat 7 is welkom. Een hapje en een drankje staan klaar en aanmelden is niet nodig.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu