Samen met

Kinderen obs Hendrik Wester werken zich in het zweet voor Stichting Opkikker

Logo Stichting Opkikker. Foto: Eigen foto

Jesse Meter (10) organiseerde afgelopen dinsdag een sponsorloop voor Stichting Opkikker. Alle leerlingen van Jesse’s school, obs Hendrik Wester in Oude Pekela, werkten zich die dag in het zweet om zoveel mogelijk geld op te halen voor deze non-profitorganisatie die als doel heeft het verzorgen van ontspanning voor gezinnen met een langdurig ziek kind en door middel van een Opkikkerdag.
Lees meer over
Streekblad

De jonge Pekelder is ambassadeur van Stichting Opkikker. „Jesse vroeg mij of het niet mogelijk zou zijn iets te gaan organiseren voor deze stichting”, legt moeder Mariska uit. „Hij kwam zelf op het idee om een sponsorloop te houden, om zo zoveel mogelijk geld op de halen voor Stichting Opkikker. We hebben vervolgens dit idee voorgelegd aan Rob Jager, directeur van obs Hendrik Wester, en die was meteen enthousiast.”

Opkikkerdagen

Stichting Opkikker gebruikt het geld onder meer voor het organiseren van zogenoemde Opkikkerdagen, waar meerdere gezinnen een bijzondere dag krijgen aangeboden. Jesse, Mariska en haar vriend Perry hebben vorig jaar aan een Opkikkerdag, die wordt gehouden op vakantiepark De Eemhof in Zeewolde. „Dat was fantastisch”, zegt Mariska, „een dag om nooit te vergeten. De kinderen worden daar echt in de watten gelegd. Jesse heeft bijvoorbeeld een helikoptervlucht gemaakt en hij mocht ook in een echte ME-bus.”

„Jesse is met 27 weken geboren”, legt Mariska uit. „Door zuurstofgebrek functioneert zijn linker been en linker arm niet zoals het zou moeten. Deze aandoening heet met een moeilijk woord Cerebrale pares, een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door een beschadiging van de hersenen.”

De tiener heeft momenteel een spalk om zijn linker been. Die moet er onder meer voor zorgen dat zijn kuitbeen mee gaat groeien. „Als Jesse ouder is, wacht hem nog een operatie. Dat gebeurt echter pas als Jesse uitgegroeid is.”

Vast bedrag of bedrag per ronde

Hoeveel geld er precies is opgehaald met de sponsorloop op de school van Jesse wordt volgende week bekendgemaakt. „De leerlingen konden zich laten sponsoren voor een vast bedrag of voor een bedrag per ronde. Jesse heeft in totaal 301,50 euro opgehaald, maar die was ook wel erg fanatiek. Zelfs zijn tandarts heeft 20 euro gestort.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu