Samen met

Leerlingen Kindcentrum De Driesprong krijgen praktijkles in de haven van Delfzijl

De leerlingen konden zelf ervaren hoe groot sommige schepen zijn. Eigen foto

De groepen 6, 7 en 8 van Kindcentrum de Driesprong uit Vriescheloo kregen vijf weken lang les over alle soorten en maten vervoer en verschillende vormen van verkeer. Bij elk thema kwamen experts uit verschillende vakgebieden op school vertellen over de werkzaamheden of gingen de leerlingen op pad. Vorige week werd een kijkje genomen in de haven van Delfzijl.
Lees meer over
Streekblad

Tijdens het bezoek aan de haven hebben de kinderen mee geluisterd met het radiocontact van de schepen bij Groningen Seaports en gaf rederij Wijnne Barends een demonstratie in het laden van zeecontainers en een rondleiding op de kade.

Niestern en Sander, dat onder meer schepen bouwt en repareert, liet de kinderen de grootsheid van een vrachtschip ervaren. In het dok mochten de kinderen onder het schip door lopen en hebben ze gesproken met de werfwerkers.

Verder werd een bezoek gebracht aan het Noorderpoort college Energy & Maritime, de voormalige zeevaartschool, waar twee studenten de kinderen enthousiast probeerden te maken voor het volgen van een technische opleiding. De dag werd afgesloten in de vaarsimulatoren van de opleiding.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

Meest gelezen

menu