Samen met

Leerlingen Pekelder basisscholen planten zonnebloemen bij Zonnepark Pekela

De basisschoolleerlingen hebben ruim 100 zonnebloemen geplant bij het Pekela Zonnepark in Oude Pekela. Eigen foto

Leerlingen van de de Pekelder basisscholen 7-Sprong, Hendrik Wester, Feiko Clock en School Willibrordus hebben ongeveer honderd zonnebloemen geplant bij Zonnepark Pekela. Met het planten van de zonnebloemen willen de initiatiefnemers het belang van duurzame energie en biodiversiteit onder de aandacht brengen van de kinderen.
Lees meer over
Streekblad

Bestuursleden van Pekela Duurzaam hebben maandag de verschillende scholen bezocht om bij de deelnemende klassen iets te vertellen over het Zonnepark Pekela wat in aanbouw is. Vervolgens zijn kinderen van de verschillende scholen ontvangen op het terrein van Zonnepark Pekela om de zonnebloemen te planten.

Sight Landscaping, het bedrijf wat verantwoordelijk is voor het aanplanten van al het groen in het zonnepark, heeft de kinderen wat meer verteld over de zonnebloemen. Daarnaast hebben zij de kinderen geholpen met het planten van de stekjes. Voor de kinderen die er niet bij konden zijn omdat ze ziek waren werden zonnebloemen geplant door hun klasgenootjes.

Jeugd betrekken bij zonnepark

Coen Oosterveld voorzitter van Pekela Duurzaam: „Vanaf het begin zijn met bijeenkomsten de inwoners van Pekela bij de ontwikkeling van de plannen betrokken. Wij wilden ook graag de jeugd van Pekela betrekken bij dit zonnepark. Vandaar dit initiatief om gezamenlijk met de scholen zonnebloemen te planten.”

De bouw van het zonnepark wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond. Per jaar wekt het park ongeveer 56 miljoen kWh per jaar op. De initiatiefnemers van dit zonnepark zijn Schoorlemmer Landbouw, Dun Agro, Pekela Duurzaam, Windunie, Solar Proactive, Ilos GMBH en Bronnen VanOns.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.pekelazonnepark.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu