Samen met

Lisanne Wesselink, babyconsulente in het Ommelander Ziekenhuis: 'Ik gun ieder gezin de roze wolk'

Lisanne Wesselink is al tien jaar één van de twee verpleegkundig babyconsulenten in het Ommelander Ziekenhuis. Foto: Remco van de Steeg

Al van kleins af aan weet Lisanne Wesselink dat ze graag met jonge kinderen wil werken. Zo’n twintig jaar geleden begon ze als kinderverpleegkundige in het voormalige St. Lucas-ziekenhuis in Winschoten. Inmiddels is ze al tien jaar één van de twee verpleegkundig babyconsulenten in het Ommelander Ziekenhuis. Samen met haar collega helpt Lisanne onder andere ouders met onrustige baby’s.
Lees meer over
Streekblad

Voordat ouders met een onrustige baby bij de babyconsulent terechtkomen, gaan ze eerst naar de kinderarts, die onderzoekt of er misschien een lichamelijke oorzaak is waarom de baby onrustig is. ‘Er zijn veel mogelijke oorzaken waarom een baby onrustig kan zijn”, vertelt Lisanne. „In twee tot vijf procent is er een lichamelijke oorzaak zoals koemelkallergie. Als een lichamelijke oorzaak uitgesloten is, analyseren we als babyconsulenten de problemen, het gedrag, de ontwikkeling en de communicatie van de baby.”

De juiste oorzaak vinden

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu