Samen met

Mannenkoor Albatros zoekt versterking ('Lastig om leden is coronaperiode enthousiast te houden')

Groninger christelijk mannenkoor Albatros. Anita Meis

Het Groninger christelijk mannenkoor Albatros uit Nieuwe Pekela heeft na de coronaperiode de draad weer opgepakt. De repetities zijn inmiddels begonnen en de concertagenda voor dit jaar begint vol te stromen. Om de bühne op te kunnen, zijn er nog wel een aantal zangers nodig, want ook Albatros heeft de afgelopen twee jaren te maken gehad met leden die afhaakten.
Lees meer over
Streekblad

“Covid-19 heeft een aantal leden getroffen en die zijn gelukkig allen weer hersteld. Maar als er lange tijd niet kan worden gerepeteerd en opgetreden, wordt het lastig om de leden enthousiast en vast te houden”, zegt voorzitter Percy Kulk, die zelf ook besmet werd door het virus.

Behoefte aan alle stemmen

Vóór de coronapandemie telde Albatros meer dan vijftig leden. Nu wordt het aantal van veertig nog net gehaald. Nieuwe leden zijn daarom dan ook meer dan welkom. Volgens Kulk is er behoefte aan alle stemmen: tenoren, baritons en bassen. Wie het wat lijkt om te zingen in een gerenommeerd mannenkoor met een gevarieerd repertoire wordt uitgenodigd om eens vrijblijvend te komen luisteren en de sfeer te proeven. Dat kan elke maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur als er wordt gerepeteerd in het eigen Albatroshuis aan de Abraham Westerstraat A83 in Nieuwe Pekela.

Vertrouwde koorklank nog altijd aanwezig

Ondanks de terugloop van het ledental zijn er volgens Kulk ook positieve zaken te melden. „Er wordt weer enthousiast gerepeteerd. Blij verrast was ik dat de vertrouwde koorklank, ook na de lange periode van inactiviteit, nog altijd aanwezig is. Toekomstige concertbezoekers zullen dat gaan beamen. De inmiddels al weer goed gevulde concertagenda geeft een zonnige blik op de toekomst van het koor dat dit jaar 90 jaar bestaat.’’

Het eerste optreden staat gepland voor 30 april in de Nederlands-hervormde kerk in Nieuwe Pekela. Albatros verzorgt dan op verzoek van het Oranje Bevrijdings Comité Pekela het traditionele Oranje Bevrijdingsconcert met een avondvullend programma. Daaraan voorafgaand, op zaterdag 23 april (aanvang 15.00 uur) is er nog een try-out in het Albatrosgebouw die door belangstellenden gratis kan worden bijgewoond.

Meer informatie

Meer informatie over het mannenkoor op www.albatros-koor.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu