Samen met

Museum Westerwolde onthult geheimen

Museumgeheimen MOW

Het kinderbestuur van Museum Westerwolde (MOW) in Bellingwolde heeft een ‘tiny tentoonstelling’ gemaakt, getiteld Museumgeheimen, te zien van 14 april tot en met 15 mei.
Lees meer over
Streekblad

Het kinderbestuur maakt een jaar lang museumplannen en volgde workshops in het MOW. Zo zijn ze op avontuur achter de schermen en ontdekken ze wat daar allemaal gebeurt.

Toen het museum, in verband met de coronapandemie, tijdelijk gesloten was gingen de kinderbestuurders een bijzondere uitdaging aan. Ze vulden ieder een eigen vitrinedoos met iets dat ze heel speciaal vinden. Van al die dozen samen bouwden ze daarna zelf de tiny tentoonstelling Museumgeheimen. Er was een ontwerpteam, een team met woordkunstenaars die teksten schreven en een promoteam.

Niet alleen vitrinedozen, maar ook filmpjes

Er zijn niet alleen vitrinedozen te zien, maar worden ook filmpjes vertoond waarin de kinderbestuurders meer vertellen over hun favoriete onderwerp. Om de tentoonstelling te kunnen bekijken moesten de bezoekers eerst op zoek naar ‘de geheime kamer’, een ruimte die het kinderbestuur toevallig ontdekte in het museum.

De officiële opening van Museumgeheimen is op donderdagmiddag 14 april om 17.00 uur. Meer informatie op www.mow.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu