Samen met

Na een paar jaar coronapauze staat het Winschoter Shantyfestival weer op de rol

Het Winschoter shantykoor Maritiem. Foto: Eigen foto

Na twee jaar stil te hebben gelegen kunnen de trossen weer los en het anker gelicht voor het Winschoter shantyfestival, dat wordt gehouden op zaterdag 21 mei. Negen (misschien tien) koren treden die dag op vijf locaties in hartje Winschoten op.
Lees meer over
Streekblad

De organisatie is in handen van het Winschoter Shantykoor Maritiem, in samenwerking met Stichting Marketing Binnenstad Activiteiten Winschoten.

Het evenement start om 13.00 uur. Opgetreden wordt op het Israëlplein, nabij de ingang van winkelcentrum ’t Rond; in de Torenstraat vóór de toren; in de Langestraat vóór het Stadhuis en op het plein bij de Rooms-Katholieke kerk, en aan de Gassingel/Langestraat, naast Indrapoera/KadoHut.

Er zijn optredens van Shanty-Chor Bingum, Shanty-Chor Marine uit Münster, Shanty-Chor Bootsmannkaffee uit Brake, Shantychor Norddeich, Piratenkoor De Zingende Padd’n uit Hattum, Shanty-Chor De Törfmuttjes uit Moormerland, Shantykoor De Magellan Singers uit Delfzijl, Shantykoor De Skûmkoppen uit Harlingen en - gastheer - Shantykoor Maritiem. De organisatie is nog in onderhandeling met nog een koor.

De koren zingen hun shanty’s en zeemansliederen tot 16.20 uur, waarna er rond 17.00 uur ter afsluiting gezamenlijk wordt gezongen op het Israëlplein.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu