Samen met

Nestor van de vaderlandse bluesrock Kees Schipper en zijn bemanning naar Ons Noabershoes

Kees Schipper. Eigen foto

Drie jaar geleden nam gitarist Kees Schipper zijn maatje Bert Heerink mee naar Ons Noabershoes in Veelerveen. Op zaterdag 23 april blijft de ex-zanger van Vandenberg, bekend van de wereldhit Burning Heart waarschijnlijk thuis, en bestaat ‘de bemanning’ uit drummer Mark Eshuis en bassist Dennis Hemstra.
Lees meer over
Streekblad

De bluesrockband Schipper en Bemanning is al aan zijn derde generatie toe. Kees Schipper, die zonder te overdrijven gezien mag worden als de nestor van de vaderlandse bluesscene, koos met zijn bemanning al drie keer het ruime sop. Eerst in de periode tussen 1989 en 1992, later tussen 1995 en 2002 en sinds 2011.

Al 55 jaar op de planken

Voorafgaand en tussen de bedrijven door speelde Schipper zelf in een hele trits bands. De eerste formatie waarmee hij het podium betrad was de Zeeuwse band Catbox in 1967. Schipper, die zich de eerste popmuziekleraar van Nederland mocht noemen, staat dus al 55 (!) jaar op de planken.

Met drummer Mark Eshuis, die studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en momenteel lesgeeft aan het conservatorium in Haarlem, zit er een zeer ervaren drummer op de kruk. Ook bassist Dennis Hemstra, geboren in Groningen en sinds 2014 woonachtig in Utrecht, heeft zijn sporen ruimschoots verdiend.

Kaarten

Op het programma in Ons Noabershoes staan onder meer nummers van blueshelden als Robben Ford, Robert Johnson, Freddie King en Joe Bonamassa. Het optreden in Ons Noabershoes in Veelerveen op 23 april begint om 20.30 uur. Voor kaarten (15 euro): info@veelerveen.eu of 06-57392348.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu