Samen met

Nieuwe route LocalGroningen neemt deelnemers mee in verhalen over de rijke geschiedenis van Westerwolde

Autopuzzeltocht door Westerwolde. Foto: LocalGroningen

Onlangs is de eerste door LocalGroningen uitgezette route van start gegaan: ‘De overwinning van het Bourtanger moeras’, een tocht van Stadskanaal door het zuidelijk deel van Westerwolde. Nu is een tweede route toegevoegd: ‘Natuurparadijs tussen Schansen’
Lees meer over
Streekblad

Deze nieuwste route voert de deelnemers door de, voor velen, nog onbekende grensstreek en neemt hen mee in verhalen over de rijke geschiedenis, over de oude vestingen Oudeschans en Bourtange, de burcht van Wedde, over heldendaden en smokkelaars, over het innemende landschap.

Dit stukje Westerwolde - voorheen een zandrug omgeven door een ondoordringbaar moeras, als een eiland in ’t veen – is een eeuwenoud, intiem essenlandschap met kronkelende riviertjes, land dat bolt en glooit, hooilanden die vol staan met bloemen.

De autopuzzelroute start bij restaurant De Piekenier in het centrum van het vestingplaatsje Oudeschans, en eindigt bij de vesting Bourtange. De eerste 100 routerijders voor deze bijzondere tocht krijgen gratis toegang voor de tentoonstelling ‘De Grote Nostalgieshow in Museum Westerwolde (MOW) in Bellingwolde.

Meer informatie

De route ‘Natuurparadijs tussen twee Schansen’, die individueel of als groep kan worden gereden, is nu te boeken. Meer informatie is te vinden op de website https://www.localgroningen.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

Meest gelezen

menu