Samen met

Oude Stelmakerij opent seizoen: Waar ooit wipkarren en kruiwagens werden gemaakt wordt nu de geschiedenis van Westerwolde verteld

SHC De oude Stelmakerij in Sellingen. Eigen foto

SHC De oude Stelmakerij in Sellingen opent op Tweede Paasdag, maandag 18 april, haar deuren voor het nieuwe seizoen. Waar tot in de jaren zestig van de 20e eeuw Stelmaker Draadje zijn wipkarren, kruiwagens en ander houten gereedschap maakte, is nu een bezoekerscentrum gevestigd dat vertelt over de veelzijdige geschiedenis van Westerwolde.
Lees meer over
Streekblad
Ter Apeler Courant

De tentoonstelling in het bezoekerscentrum laat in vogelvlucht zien hoe het landschap door invloeden van de natuur maar ook door eeuwenlange bewoning werd gevormd. Te zien is hoe de bevolking er leefde en hoe het gebied werd bestuurd.

Vanuit De Oude Stelmakerij kunnen de bijzondere parels in Westerwolde, zoals de vesting Bourtange en het Klooster in Ter Apel, worden ontdekt. Ook kunnen bezoekers hier terecht voor fiets- en wandelroutes, kaarten en informatie over overnachtingsmogelijkheden. Zo is de nieuwe Falkkaart van Westerwolde, waarop nu ook de wandelknooppunten worden aangegeven, er verkrijgbaar.

SHC De Oude Stelmakerij, een dependance van het Streekhistorisch Centrum Stadskanaal, aan de Dorpsstraat 32 is voorlopig geopend van donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, en op zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.

Voor het bespreken van groepsbezoek, onderwijsprojecten en andere vragen of opmerkingen kan contact worden opgenomen via info@streekhistorischcentrum.nl of 0599-612649. Meer informatie op www.streekhistorischcentrum.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu