Samen met

Pinkster Kunstroute is een niet meer weg te denken evenement in de grensgebied met Noord-Duitsland

Ariadne leest. Willem van Sanden

Kunst aan de rand van Nederland houdt met Pinksteren weer een atelierroute. De Pinkster Kunstroute is een inmiddels niet meer weg te denken evenement in het grensgebied. met Noord-Duitsland.
Lees meer over
Streekblad

Kunst aan de Rand van Nederland, een podium voor kunstenaars, werd opgericht in 2006, met als doel om kunstliefhebbers in contact te brengen met kunstenaars die hun atelier hebben in de grensstreek. Dit door het houden van atelierroutes, tentoonstellingen en andere evenementen.

Diversiteit aan kunstuitingen, stijlen en toegepaste materialen

De charme van de Pinkster Kunstroute is dat er ieder jaar weer andere kunstenaars meedoen. In totaal nemen er dit keer 21 kunstenaars deel. Opvallend is de diversiteit aan kunstuitingen, stijlen en toegepaste materialen.

Zo toont Annette Brouwer schilderijen en beelden, Ingrid Constance schilderijen en collages, Anneke Gebert keramiek, Hans van Herwijnen schilderijen en tekeningen en Rie Honhof schilderijen, collages en objecten.

Verder is er wekr te zien van Paul Honigh (fotografie), Roland Kuck (Airbrush Art), Elizabeth Kodde (keramiek en schilderijen), Iris Gess, Krijn de Groot, Rudolf Holleman, Tineke Koedam, Fokko Kuiper, Joke Meeüse, Willem van de Sanden, Harry Schomaker, Aly van de Woude (allen schilderijen), Jannie Slootweg (glaskunst), Yvonne Struys (schilderijen en ruimtelijk werk), Stefanie Ottens (tekeningen en schilderijen), en Anka Willems (schilderijen, tekeningen, objecten).

Allen wonen en werken in Aschendorf, Ditzumerverlaat, Jemgumgaste, Neudersum, Bad Nieuweschans, Bellingwolde, Blijham, Hongerige Wolf, Nieuwolda, Ter Apel, Wagenborgen, Wedderveer, Wildervank, Winschoten, Veendam en Ommelanderwijk.

Meer informatie

De atelierroute is op zaterdag 4 juni, zondag 5 en maandag 6 juni (Eerste en Twee Pinksterdag) van 12.00 tot 18.00 uur. Informatie over de deelnemende kunstenaars, locaties, route en foto’s van hun werk is te vinden op www.kunstaanderandvannederland.nl en in de flyers.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Streekblad

Nieuws

menu